Taxaties in een veranderende wereld:

De wereld om ons heen is in een constante verandering, het is goed om alert te blijven en daar als ondernemer op in te spelen. Ook voor taxeren van uw bedrijf is dit het geval. Naar aanleiding van vragen en opmerkingen van banken zijn er ook voor makelaars en taxateurs van bedrijfsonroerend goed een aantal veranderingen geweest. Taxeren van bedrijfspanden is alleen toegestaan voor taxateurs die ingeschreven staan bij de kamer BV (Bedrijfsmatig Vastgoed) van het NRVT. Onze makelaar taxateur is ingeschreven bij zowel de kamer Wonen als bij de kamer BV.

Ons kantoor is lid van NVM Wonen en van NVM Business. Voor taxaties van bedrijfsonroerend goed blijft gelden dat vakkennis en ervaring noodzakelijk zijn voor een goede waardering van uw bedrijfsruimte. Wij beschikken over een ruime ervaring en een gedegen opleiding op het gebied van taxaties van bedrijfsonroerend goed.

De meest recente wijziging betreft de vernieuwde en uitgebreide duurzaamheidsparagraaf DUPA 2.0. per medio februari 2024.

Uiteraard staan wij als taxateur ingeschreven bij het NRVT.

 • Onze makelaar taxateur is ingeschreven bij zowel de kamer Wonen(/MKB) als bij de kamer BV.
 • Ons kantoor is lid van NVM Wonen en van NVM Business.
 • Voor taxaties van bedrijfsonroerend goed blijft gelden dat vakkennis en ervaring noodzakelijk zijn voor een goede waardering van uw bedrijfsruimte.
 • Wij beschikken over een ruime ervaring en een gedegen opleiding op het gebied van taxties van bedrijfsonroerend goed.

Onze keurmerken

NRVT:

Wij staan ingeschreven bij het NRVT. Conform de NRVT eisen taxeren wij geen objecten met een marktwaarde boven € 6.000.000,-

TMI/TMS:

Om tot en eenduidige vorm van taxeren van bedrijfsmatig onroerend goed te komen is eind 2011 het Taxatiemanagementinstituut (TMI) opgericht.

Taxateurs die aan de eisen van het TMI voldoen kunnen zich nadat zij voldoen aan de aanvullende eisen van TMI zich hierbij aansluiten. Het TMI biedt naast een professioneel forum voor vakgenoten een format voor het maken van rapportages dat aansluit bij de eisen van financiers bedrijfsonroerend goed. Verder is het mogelijk een TMI taxatie automatisch te laten koppelen aan een door opdrachtgever opgegeven geldverstrekker.

Voor de kwaliteitscontrole van taxaties is door TMI een kwaliteitsstraat ingericht waarbij taxaties en taxateurs onderworpen worden aan kwaliteitscontroles.

Wij zijn aangesloten bij het TMI.

Overige diensten

Overige taxaties:

Wij verzorgen ook taxaties ten behoeve van overdracht binnen de familie, bedrijfsoverdracht, taxaties ten behoeve van minnelijke waardering en (boedel)scheiding. Wij taxeren tevens woningen en appartementen. Voor woningen maken wij rapporten model woonruimte, deze worden in het algemeen gevalideerd door het NWWI. Voor NHG s een NWWI taxatie altijd verplicht.

Klik op volgende link voor taxaties van woningen en appartementen.

Overig ten aanzien van taxaties:

Geveltaxaties worden niet door ons uitgevoerd aangezien wij het object geheel moeten kunnen inspecteren om een gefundeerde waardering te kunnen uitvoeren.Boerderijen en agrarisch onroerend goed worden niet door ons getaxeerd.Klik hier om een taxatieopdracht te geven

Overige diensten:

Voor aankoop van een woning verwijzen wij naar onze aankoopwebsite.Voor taxatie van een woning of appartement verwijzen wij naar onze woningtaxatie website.Boerderijen en agrarisch onroerend goed worden niet door ons getaxeerd.

Wij taxeren in de volgende plaatsen:

Wij taxeren onder meer in de volgende plaatsen.
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Badhoevedorp, Aalsmeer, Kudelstaart, de Kwakel, Uithoorn, Amstelhoek, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Baambrugge, Abcoude, Muiden, Muiderberg, Weesp, Naarden, Hilversum, Bussum, Wijdemeren, Hoofddorp, Nieuw Vennep en overige plaatsen in de Haarlemmermeer, Haarlem, Heemstede. Aerdenhout, Velsen, IJmuiden, Haarlemmerliede, Halfweg en Zwanenburg. Verder in Zaandam en na overleg in Beverwijk.In het algemeen taxeren wij in een straal van 20 lilometer van ons kantoor in Amstelveen, dit ondanks het feit dat zowel de NVM als het TMI geen afstandseisen stellen:

Op de kaart hiernaast kunt u zien of het te taxeren object binnen deze grens valt.


Voor taxaties buiten deze regio wordt het tarief in overleg vastgesteld in verband met aanvullend marktonderzoek dat wij moeten verrichten.

Verder in de provincie Noord Holland onder de lijn Schoorl – Medemblik, in de provincie Zuid Holland boven de lijn Noordwijk – Alphen aan den Rijn en verder door naar de provincie Utrecht richting Maarssen – Almere.

kAART

Contact

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten, of heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Grachten van Amsterdam

  Soorten taxaties

  De onroerend goed wereld is altijd in beweging. Als ondernemer kan de altijd veranderende wet- en regelgeving omtrent het verkrijgen van subsidie voor uw bedrijfstaxatie in uw voordeel zijn.

  Onze taxateurs zijn hier alert op en zorgen er dan ook voor u iedere subsidiemogelijkheid bemachtigd.

  Grachten van Amsterdam

  Waar taxeren wij?

  In het algemeen taxeren voor bedrijfsmatig vastgoed wij in een straal van 30 circa kilometer van ons kantoor in Amstelveen.

  Wij hebben dan ook veel kennis van onroerend goed in de regio Groot-Amsterdam, Zaanstad en Haarlemmermeer. In overleg taxeren wij ook buiten deze regio.

  Grachten van Amsterdam

  Taxatietarieven

  Onze algemene BOG taxatie prijzen starten vanaf € 1.500,00 excl. BTW (€ 1.815,00 incl. BTW). Dit is incl. de standaard leges en -kosten.

  De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van het soort object, bestemming, grootte en ligging. U ontvangt dan ook altijd eerst een offerte op maat.

  Grachten van Amsterdam

  Vraag taxatie aan

  Wilt u graag een bedrijfstaxatie aanvragen ten behoeve van een financiering of wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze taxateurs staan u graag te woord.

  Bel naar 020 45 35 029 of mail naar info@amstelstede.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!